(Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor de Fontys Nieuwsbrief studiecoaches).

Ik was in Chili tijdens de protesten. En in het hart van de chaos betekende dat een uitgaansverbod tussen 21:00 en 6:00 en een rij van minstens drie kwartier voor de supermarkt. Maar ook openbaar vervoer wat ieder moment kon sluiten of haltes kon overslaan, als ze überhaupt verschenen. Maar ook een reële kans dat het zou escaleren tot een coup d’etat of een revolutie.

En pas als het er niet meer is ga je je realiseren hoe bijzonder het vanzelfsprekende wel niet is. Als voorbeeld dus de supermarkt: hoe bizar is het dat er iedere dag volle schappen vol met producten van over de hele wereld voor ons klaarliggen? Dat er constant speciaal voor die winkel midden in Nederland kilo’s aan mango’s geïmporteerd worden uit de andere kant van de wereld?

Het thema voor deze maand is dankbaarheid. Het is iets waar je je echt bewust van moet worden: waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Het is belangrijk om hierover te blijven nadenken, want er zit een harde waarheid achter: je kunt niet gelukkig zijn als je niet dankbaar kunt zijn. En er zijn uiteraard zat dingen die niet goed gaan, maar daar besteden we al genoeg aandacht aan: negativiteit verspreid zich sneller dan positiviteit. Klagen of kritiek geven is nu eenmaal gemakkelijker dan waarderen of complimenten geven.

Ik verminder negativiteit en klagen bij mezelf met behulp van een paar kritische vragen. Ten eerste vraag ik aan mezelf: wat is de ware bron van het probleem? Wat is andermans perspectief op de situatie? Heeft iemand simpelweg een fout gemaakt of pech gehad?

Ten tweede: Waarom wil ik hierover klagen? Maakt dit me echt iets uit, of zit ik ergens anders mee? Is het misschien honger, moeheid of stress? Of klaag ik om mensen te vinden die mijn frustratie delen?

Ten slotte: Als het me echt dwars zit, waarom heb ik dan geen gepaste actie ondernomen om het op te lossen? Waarom zou ik een probleem met een duidelijke oplossing groter maken dan het is?

Hopelijk is de conclusie van deze vragen vergiffenis voor jezelf, anderen en je omgeving. Veel negativiteit komt voort uit persoonlijke frustratie, (kleine) tegenslagen en zaken volledig buiten onze controle. We klagen om gevoelens die onze status quo bedreigen weg te houden. Als het te lang doorgaat wordt het bitterheid, en als het te sterk wordt ontstaat er haat. Om dankbaarheid binnen te laten moet je daarom bereid zijn om de controle los te laten. Neem een minuut de tijd om wat er graag naar buiten wil zonder oordelen te voelen. Het is soms geen prettige ervaring, maar je zal merken dat je zo uiteindelijk juist weer de controle terug krijgt.

En natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. We krijgen dagelijks zoveel indrukken, het is onmogelijk om je niet af en toe te laten gaan in wat er allemaal niet gaat zoals we het willen of verwachten. Maar alsjeblieft, maak de negativiteit geen deel van je identiteit. Er is zoveel om ons heen om blij van te worden als we het ook echt onze aandacht gunnen. Ga niet pas het positieve waarderen als het al (bijna) verdwenen is.

mpeerlings

Author mpeerlings

More posts by mpeerlings

Leave a Reply

Recent Posts

Recent Projects